SLAVIA CAPITAL ukončila akvizíciu spoločnosti Energy Snina

19.10.2005 Snina

Bratislava/Snina 19. októbra (TASR) - Skupina spoločností SLAVIA CAPITAL (SC) prevzala od spoločnosti Vihorlat Snina jej energetickú divíziu pod obchodným me...
Bratislava/Snina 19. októbra (TASR) - Skupina spoločností SLAVIA CAPITAL (SC) prevzala od spoločnosti Vihorlat Snina jej energetickú divíziu pod obchodným menom Energy Snina, a. s.

Spoločnosť Energy Snina je významným regionálnym dodávateľom tepla pre domácnosti, ako aj tepla, elektrickej energie a úžitkovej vody pre korporátnych klientov.
\"Táto transakcia pozorne sleduje nedávno prijatú stratégiu holdingu, ktorá si energetiku stanovila ako jeden z kľúčových sektorov pre operácie typu private equity. Dôraz pritom chceme klásť na využiteľnosť obnoviteľných zdrojov, \" uviedol podpredseda predstavenstva SC Viktor Levkanič. Zámerom SC je podľa neho investičný rozvoj Energy Snina, zvýšenie efektivity jej prevádzky, využívanie technológií na báze obnoviteľných zdrojov a zníženie cien tepla. Už investičný plán firmy na rok 2006 počíta s kúpou nového kotla na spaľovanie biomasy. SC hneď po prevzatí spoločnosti rozhodla o znížení cien tepla pre všetkých odberateľov regiónu Snina. \"Cenu tepla sme znížili o viac ako 10 Sk/GJ, čo už v týchto dňoch odsúhlasil aj Úrad pre reguláciu sieťových odvetví. Taktiež sme rozhodli o zvýšení zamestnanosti a prijali nových pracovníkov, \" doplnil predseda predstavenstva Energy Snina Peter Kušnír.
Skupina spoločností SLAVIA CAPITAL je stredoeurópskym investičným domom orientujúcim sa na private equity operácie, poradenstvo, správu majetku klientov, financovanie obchodu, podnikanie s nehnuteľnosťami a corporate finance. SC participovala na kapitálových investíciách, ktoré v súčasnosti presahujú viac ako 1 miliardu EUR, v prepočte 38,9 miliardy SKK, a stále rastú. Taktiež bola účastníkom väčšiny významných privatizačných transakcií na Slovensku a v Česku. Jej klientmi boli spoločnosti, ako napr. Vítkovice Steel, Škoda Holding, ČEZ, Jukos, RWE Gas, Kraft Foods International, AES, OMV Austria, či Osinek.
TASR o tom informoval hovorca SC Peter Benčurik.
(1 EUR = 38,916 SKK)
 

Vyberte región